Fieldmann FZR2014E Fűnyíró

Fűnyíró | Termékkód: 81-949 | Gyártói cikkszám: FZR2014E

FZR2014E Fűnyíró

Kifutott termék

rukeres.hu

Műszaki specifikáció

Részletes leírás

Fieldmann FZR2014E Fűnyíró

A Fieldmann FZR 2014-E elektromos fűnyíró, segítségével maximálisan 320 mm munkaszélességgel lehet a füvet nyírni. A működését egy 1000 W teljesítményű motor biztosítja. A műanyag fűgyűjtőkosárnak űrtartalma 25 liter. Egyszerűen választhatja ki a 3 vágási magasság közül az Önnek megfelelőt. Az FZR 2014-E fűnyíró eleje ellensúllyal lett ellátva így biztosítva kiegyensúlyozott működést. A kábeltartóval felszerelt fogantyú könnyen és egyszerűen összecsukható így a tárolására sincs nagy helyigény. Biztonsági gyermek zárral ellátott készülék. Ideális választás 250 m2 nagyságú területekhez.
 
Well Balanced
A fűnyíró elejébe egy súly került beépítésre így biztosítva kiegyensúlyozott, stabil működést.
 
Motor teljesítmény
A gondozandó terület mérete és adottságai alapján kell a megfelelő teljesítményű fűnyírót kiválasztani. Az 1000 W teljesítményű fűnyírók ideálisak kisebb udvar vagy előkert rendszeres karbantartására. Minél nagyobb a gondozandó terület, annál nagyobb teljesítményre lesz szükség.
 
Vágási magasság
A fűnyíráskor a megfelelő vágási magasság kiválasztása az egyik legfontosabb szempont, hisz a pázsitja egészsége múlhat rajta. Számos tényezőt figyelembe kell venni, mint például a fű életkorát, az adott évszakot vagy a különböző időjárási jelenségeket stb.. Frissen vetett gyep esetén először akár 12 cm hosszúságúra is meg kell növeszteni, és a legmagasabb fokozaton kell levágni, elősegítve ezzel a fű erősödését. Tavasszal és ősszel célszerű alacsonyabb fokozatot választani, míg nyáron válassza az arany közép utat.
 
Vágási szélesség
A fűnyírás szélességét alapvetően a pengék hosszúsága határozza meg. Jelenleg a kereskedelmi forgalomba lévő Fieldmann fűnyírók vágási szélessége 32 – 51 cm között van.
 
Fűgyűjtő kosár
A nagyobb a kosár esetén ritkábban szükséges üríteni. Nagy területeken előnyösebb a nagyobb térfogatú gyűjtőkosarat használni. A fűgyűjtő beépített nyílása pontosan illeszkedik a kivezetőcsatornához. Amikor a fűgyűjtő kiürült, a maradék nyesedék a nyílásban marad, és nem a fűnyíró alá kerül.
 
Ajánlott gyári tartozék:
Fieldmann FZR 9022 fűnyíró kés - 320 mm
Tápellátás: 230 – 240 V, 50 Hz
Teljesítmény: 1000 W
Fordulatszám üresben: 3.100 fordulat / perc
Vágási magasság beállítása: központi, 3 állás
Vágási magasság terjedelme: 25 – 45 - 60 mm
Vágási szélesség: 320 mm
Gyűjtőkosár űrtartalma: 25 liter
Készülékház: műanyag
Deklarált zajszínt: 96 dB (A) (EN ISO 3744 szabvány szerint)
Súly: 8,3 kg